Liposuction
Vücudu daha şekilli hale getirmek için yapılan, fazla bölgelerden yağ alımı, gerekli olan bölgelere ise hat vererek yapılan bir operasyondur. Beslenme, genetik nedenler,hormonların da etkisi ile vücudumuzda yağlar farklı bölgelerde birikir. Yağların birikerek depolanmasının da etkisi ile rahatsız edici görüntüler meydana gelebilir. Bu durumda Liposuction yöntemi en etkin ve kesin sonucu verir.
Hangi Bölgelere yapılır?
Üst kollarda- bacaklarda, sırtta, uyluk içleri, , yanaklarda, baldırlar, ayak bileklerinde, karın, bel, uyluklar, bel, kalçalarda , boyun- çene altında, diz çevresinde ve memelerde (özellikle erkeklerde-jinekomasti) yağ birikmesine bağlı oluşan vücut şekil bozuklularında uygulamada etkili ve başarılı sonuçlar meydana getirmektedir.
Liposuction Nasıl Yapılır?
İlk olarak liposuction yapılacak bölgeler tespit edilirek ameliyat öncesi gerekli çizimler yapılır.
Daha sonrasında yağ alınacak bölgeye yağların çözülmesini sağlayan bir solüsyon ince kanüller yardımı ile bu bölgeye verilir. Kanüller içleri boş ve ince olan borulardır. Çözülen yağ, vakumlu cihazlar yardımı ile alınır. Ameliyat, hastane ya da klinik ortamında genel anestezi alınacaksa aneztezi hekimi gözetiminde uygulanır.
Ameliyat bölgelerin durumuna göre 1-3 saat arasında sürer. Kanül giriş delikleri dikilmez veya 1 dikiş konur. Bazen yoğun yağ alımı yapılan hastalara özel ince borular (dren) konur, bu içeride biriken sıvının dışarı atılmasını sağlayarak ödem oluşumunu azaltır.
Ameliyat Sonrası
Ameliyat sonrası vücudun daha iyi şekillenmesini sağlayan aynı zamanda ödemin geçmesini hızlandırmak amaçlı bir korse giymelisiniz.Liposuction ameliyatı bittikten sonra kısa süre içinde sosyal hayatınıza dönebilirsiniz. Ortalama olarak işlemden 3 hafta sonra havuz veya denize girebilirsiniz.
Hastanede Kalma Süresi
Liposuction operasyonunu lokal ya da genel anestezi ile yapabiliyoruz.Ameliyat sonrası genel anestezi alınmış ise 1 gece hastanede kalmanız önerilir.Gıdı liposuction vs. gibi local anestezi ile uygulanan işlemde hastanede yatış zorunlu değildir.
İyileşmeyi Hızlandıran Uygulamalar
Ameliyat sonrası 7.günden sonra lenfatik drenaj masajı ödemin dağılmasına yardım ederek hastaların kendisini daha iyi hissetmesini sağlıyor. İyileşme süresini hızlandırmak amacıyla Enfla-C, Arnica kerem gibi ödem ve morluk azaltıcı ilaçların kullanımını,erken harekete başlanılması tavsiye edilir.
Liposuction Türleri-Kime Hangi Liposuction?
VASER liposuction
Yağ hücrelerini ultrasonik enerji ile parçalayan ve onları daha derin dokulardan gevşeterek tedavi sırasında yağın daha etkili bir şekilde alınmasını sağlayan bir liposuction çeşididir.
VASER, ses enerjisinin oluşturduğu titreşimlere verilen kısa addır. Bu ultrason teknolojisi, yağ hücreleri arasındaki bağları koparmak için güçlü ultrason enerjisi dalgalarını kullanır.
VASER liposuction, klasik liposuctiona göre daha kontrollü bir kozmetik prosedür olarak kabul edilir. Vaser liposuction ile %20 daha fazla yağ alınmasını sağladığı gibi cilt sıkılaşmasını da sağlayan bir teknolojidir.Yağ miktarı alımının ve şekillendirmenin üst düzeyde yapılması istenen hastalarda tercih edilebilir.
Lazer Liposuction
azer liposuction avantajı kanama olmamasıdır. Yağ hücrelerinin lazer enerjisinin ürettiği ısıyla patlatılarak bu yağ hücreleri sıvılaştırılır. Cilt gevşekliği ve sarkması olan, daha ileri yaşta hastalarda tercih edilebilir.
J-Plasma ile liposuction
J-Plasma, vücutta liposuction sonrası gevşemiş cildi sıkılaştırmak için kullanılan ve çok iyi sonuçlara sahip yeni bir teknolojidir. . Soğuk helyum plazması deri alt katmanlarından deriye uygulanırken aynı esnada su buharı molekülleri buharlaşarak doku travması oluşumunu engeller.